Andorid Telefonumda Kullandığım Uygulamalar

Birkaç hafta önce fark ettim. Bu gibi bilgileri de blogda verirsem kullandığım uygulama, program, eklenti gibi konularda daha bilgilendirici yazılar olur diye. Bu yazıdan sonra bilgisayarda kullandığım programlar ve eklentiler, tablette kullandığım uygulamalar gibi yazının devamı olacak. Listeyinin takibi mobilden okurken kolay olsun diye maddeler halinde yazıyorum.

Bu arada kullandığım telefonum Asus ZenFone Laser 2

Hangi Uygulamaları Kullanıyorum?

1) Safari;
Bir intenet tarayıcısı olan sayfariye ilk aldığım andorid telefon olan Samsung Galaxy Ace’den alışkın olduğum için kullanıyorum. Chrome’un mobiline alışamadım bir türlü.

2) MX Player;
Telefonda video, film, animasyon izlemek için çok kullanışlı bi uygulama. Sanırım tüm android telefon yada tabletlerde olan bir sorun ki cihazların kendi oynatıcıları ya donuyor yada çoğu uzantıdaki videoları açmıyor. MX Player’ı indirip kurduğunuda sizden bir de yama isteyecek onu da kurunca sorunsuz olarak her türlü video uzantısını çaıştırabilir ve ileri-geri sarım yapabilirsiniz.

3) Facebook;
Hem gündemi takip etmem de hem de bilgi öğrenmem de çok işe yarıyor. Bu nedenle destekliyorum sayfasındaki sayfaları vs yazmamdaki en büyük etken de bilgi öğrenmemdi. Takip ettiğiniz sayfalar yada kişiler ne kadar bilgi paylaşıcısı olursa o kadar da size faydası olur. Yoksa öteki türlü sadece zaman kaybı.

4) Viber;
Ücretsiz mesaj ve çağrı uygulaması. Tek kötü yanı bu uygulamanın da konuşmak istediğiniz kişinin de yüklemiş olması gerekli. Onun dışında eğer ki internetiniz iyi çekiyorsa ve sinyal güçlü ise çok verimli görüşme sağlarsınız. Telefon interneti ile dışarı pek de verimli olduğu söylenemez.

5) Yandex Navigasyon;
Eğer ki telefonunuzda kendine has bi navigasyon uygulaması yoksa kullanmakta fayda var. Ben çoğu zaman başka şehre gittiğimde yada şehirlerarası yolculuk yaptığımda gideceğim yere ne kadar kalmış veya ne kadar sürer diye bu uygulamayı kullanıyorum.

6) Diyetkolik;
Beslenme konusunda çok işe yarar bir uygulama. Ancak sadece kalori değeri vb şeyleri öğrenme konusunda ücretsiz. Onun dışındaki tüm seçenekler aylık abonelik istiyor. Hangi besinin kaç kalori olduğu, ne kadar sağlıklı olduğu gibi konularda çok işe yarar.

7) LinkedIn;
Kendi ilgi alanım ve okuduğum bölümle ilgili kişileri ekleyerek mesleki bilgi edinmeme, gündemi takip etmeme çok fayda sağlayan bir uygulama. Bunu daha çok anlatmaktan ziyade uygulamayı yükleyerek öğrenmeniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü iş ağı dediğimiz konu çok göreceli olabilir. Herkesin alanı farklı olabiliyor. Bu ağı da o nedenle nasıl kullanırsanız ona göre işinize yarar. Ancak genelde insanlar iş veya işçi bulma konusunda aktif olarak kullanıyor. Öğrenci olanlar da ya çevre genişletiyor yada bilgi ediniyor.

8) Twitter;
Bu alanda iki tane kullanım amacım var. Birincisi sadece teknolojik ve mesleki profilleri takip ediyorum. Bu amaçla bana çok şey katıyor. Mesela yerli araç üretimi, sanayide ki gelişmeler, TPE’nün yeni uygulamaları, TUİK’in bazen paylaştığı veriler fikir edinmemi sağlıyor. Öteki taraftan da haber paylaşımları ve köşe yazarlarını takip ederek güncel ve siyasi gelişmeleri takip ediyorum.

9) Çizim;
Uygulamanın adı çizim. Çektiğim fotoğrafı yada aldığım ekran görüntüsünü düzenleme ve üzerine yazı yazmada çok işlevsel.

10) KasperSky Internet Security;
Geçenlerde kampanya var diye Vatan Computer’dan almıştır bilgisayar için. Aynı zamanda android kullanımı da hediyeymiş. Henüz virüs yakaladığını görmedim. :)

11) Haberler ve Hava Durumu;
Google’un kendisine ait uygulama olan bu yazılım ile Google’un Haberler servisinde index alan haberleri takip ediyorum. Uygulamaya girdiğinizde çok kullanışlı bir ara yüze sahip olduğu göze çarpıyor. Mesela en güzel özelliği hangi alanda haber görmek isterseniz o kategori çıkıyor. Mesela ben magazin haberlerini hayatta okumam. Bu kategoriyi çıkardım listeden. Kendi içinde bir tarayıcıda haberleri açıyor ve okuyorsunuz.

12) Akakçe;
Sık sık internetten alışveriş yapan birisi iseniz çok işe yarar. Tüm e-Ticaret sitelerinde aynı ürün kaç lira size bunun listesini veriyor. Ona göre size uygun olan siteden alışveriş yapabiliyorsunuz.

13) BBTAN:
Bu uygulama çok sade bir oyun. İnternet bağlantısı ve yüksek hafıza ile ram istemiyor. Metroda, otobüste yada telefonun çekmediği yerlerde dahi oynayabilirsiniz. Çok zevkli ve eğlencelidir.

14) Gangstar 4;
Bir zamanlarda favorimiz olan GTA Vice City’nin mobil veriyonu gibi bir şey. Geceleri yatmadan evvel YouTube’da birkaç video izlerken bunu oynuyorum. Bir de 1,5 GB kadar yer kapladığı için telefonunuzu biraz kasabilir.

15) Clean Master;
Telefonda kaldırılan uygulamaların kalıntılarını, çerezlerin, gereksiz yer kaplayan bileşeleri temizlemeye ve telefonu hızlandırmaya yarayan uygulamadır.

16) QR & Barcode Scanner;
Kare Kod dediğimiz kodları taramada işimizi yarıyor. Sanırım ilerleyen zamanlarda karton koliler, kitaplar, PDF’ler ve dökümanlar gibi sanal ortamda olmayan her şeye link ekler gibi bu kodlardan verip tarayarak bilgilerine ulaşmamızı sağlayacaklar. Gidişat onu gösteriyor.

Ek olarak; daha bir çok uygulama var. Bunlardan bazıları Messenger, Aliexpress, AliBaba, WhatsApp gibi uygulamaları zaten hemen hemen herkes ya kullanıyor yada biliyor. O nedenle pek ayrıntıya inmedim. Facebook ve Twitter gibi uygulamaları anlatma sebebimde (bence) biraz farklı bir açıdan kullandığım için anlatma ihtiyacı duygum. Görüldüğü gibi telefonunda çok uygulama olan birisi değilim. Hatta bahsettiğim uygulamaların bir kısmı telefonun kendisinde olanlar. Sadece işimi gördüğü kadarı ile kullanıyorum bana yetiyor.

Bir sonraki bu konu ile alakalı yazımda tabletimde kullandığım uygulamardan bahsedeceğim. Buradaki tüm uygulamalar root yetkisi gerekmeksizin Google Play’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

One Reply to “Andorid Telefonumda Kullandığım Uygulamalar”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir